Mikä ihmeen *es?

Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö, joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Eurosinkut sai alkunsa syksyllä -97. Moni tuttu totesi, että ystävät joko seurustelivat tiiviisti tai olivat perustaneet perheen, eivätkä enää lähteneet mukaan rientoihin kuten ennen. Ravintoloissa ravaaminen kyllästytti. Mitä kaikkea kivaa voisikaan tehdä porukassa, kun vain sellainen löytyisi. Siis jotain oli tehtävä sinkkuvoimien aktivoimiseksi: syntyi Eurosinkut! Tämän päräyttävämpään nimeen emme pyöräilyretkellä Turun saaristossa kesällä -98 yltäneet, vaan tämä ”nimi-innovaatio” on kuitenkin toiminut yllättävän hyvin. Puhekielessä se on lyhentynyt muotoon *es.


Visio:
Eurosinkut, eli *es, on vapaamuotoinen rekisteröimätön yhteisö, joka toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

Missio:
Yhteisön jäsenet järjestävät yksityishenkilöinä, omatoimisesti ja oman kiinnostuksensa mukaisesti, ilmaisia tai omakustannushengessä toteutettuja live-tapahtumia, joihin muut yhteisön jäsenet voivat osallistua. Tapahtumista tiedotetaan yhteisön verkkosivuilla, postituslistojen sekä Facebook-ryhmien kautta.

Arvot:
Luottamus hyviin ja rehellisiin ihmisiin, jäsenistön tasa-arvoisuus ja (halutessaan) anonyymiteetti, toiminnan ja tapahtumien voittoa tavoittelemattomuus ja epäkaupallisuus, poliittinen ja uskonnollinen sitoutumattomuus.

*es-porukassa on suunnilleen 60/40 suhteessa naisia ja miehiä. Mukana on *essejä aina noin kolmekymppisistä ylöspäin. Ikähän on vain numero!

*es on avoin foorumi kaikille sinkuille osallistua ja toimia. Sähköpostilistallamme ja *es:n Facebook-ryhmissä on tuhansia jäseniä! Pääkaupunkiseudun lisäksi aktiivisista toimintaa löytyy muun muassa Turussa, Tampereella ja Lahdessa. Mikään ei *estä aloittamasta toimintaa jollain uudella alueella.

Kaikki aktiivisesta toiminnasta kiinnostuneet ovat tervetulleita *es-toimintaan! Toki useimmat jäsenemme ovat ns. sinkkuja, eli eivät elä vakituisessa parisuhteessa - ainakaan juuri tällä hetkellä...

Ei ole kovinkaan epätavallista, että usein hyvin alkanut Sinkkuus on suistunut seurusteluun ja jopa samalle jääkaapille asti. *es:n piirissä pariutuneet henkilöt ovat tästä lipsahduksesta huolimatta tervetulleita tapahtumiin. Ajatuksena onkin, ettei kenenkään side *es-porukkaan suotta katkeaisi moisen takia! Varattuna olosta on kuitenkin ystävällistä ilmoittaa muille paikallaolijoille.

Tavoitteenamme on järjestää jäsenille mielenkiintoisia elämyksiä sekä viihtyä yhdessä. Erilaisia elämystapahtumia *es:llä onkin ollut jo yli 7000! Kuka tahansa voi järjestää mukavaa toimintaa mitä milloinkin mieleen juolahtaa - ja innokkaita osallistujia saa mukaan postilistan ja *es:n Facebook-ryhmien kautta!

On melottu, risteilty, pyöräilty, hiihdetty, meriseikkailtu, lasketeltu, saunottu, patikoitu, purjehdittu, juhlittu, retkeilty, syöty, keskusteltu, kokattu, luisteltu, pelattu, leikitty, tanssittu, laulettu, ratsastettu... kuka milläkin ja mitenkin.

On käyty leffassa, baarissa, metsässä, diskossa, piknikillä, konsertissa, teatterissa, savusaunassa... Ruokolahdella, Bengtskärissä, Madeiralla, Nauvossa, Pälkäneellä, Tahkovuorella, Tampereella, Puumalassa, Pyhältössä, Lahdessa, Levillä, Valamossa, Saarenmaalla, Tallinnassa, Irlannissa, Slovakiassa, Italiassa, Riikassa, Unkarissa, Kreikassa, Pietarissa, Nummi-Pusulassa, Mongoliassa, Australiassa ja jopa Mäntsälässä!

On vietetty yhdessä vappua, talkoita, juhannusta, baari-iltoja, kesäpäiviä, halloweenia, joulua, uuttavuotta, hiihtolomaa, synttäreitä, talvi-iltoja, pääsiäistä, tupaantuliaisia, naamiaisia, rapujuhlia... Persoonallisesti tai perinteisesti, rauhallisesti, riehakkaasti, iloisesti, arvokkaasti, mukavasti, hillitysti, luovasti, hauskasti, monipuolisesti.

Tapahtumat ovat ilmaisia tai omakustanteisia ja ovat kenen vaan halukkaan järjestämiä. Mitään jäsenmaksuja ei ole. Kunkin tapahtuman järjestäjä budjetoi tapahtumansa vain omaa tapahtumaansa ajatellen. Toimintamme perustuu innostukseen ja osallistumishaluun - mitä onkin riittänyt kiitettävässä määrin.

Liity mukaan *es-sähköpostilistallemme täyttämällä lomake. Saat säännöllisesti sähköpostiisi tietoa tulevista tapahtumistamme.

Tulossa on paljon uusia, jännittäviä elämystapahtumia sekä vauhdikkaita bileitä. Pian huomaat, että sinkkuelämäsi on saanut aivan uutta sykettä!

Sähköpostilistalle liittyminen ei ole edellytys osallistumiselle. Voit myös seurailla tapahtumia pelkästään etusivun tapahtumakalenterista tai *es:n FB-ryhmissä.

Lisätietoja tapahtumiin osallistumisesta.

Omatoimisia tapahtumia on järjestetty jo tuhansia. Tapahtumia on hyvin monenlaisia pienistä aktiviteeteista aina isompiin tapahtumiin. Voit itsekin järjestää sinua kiinnostavia tapahtumia ilman sen kummempaa byrokratiaa. Ota vain yhteyttä info@eurosinkut.net tai kysy joltain *es-järkältä vinkkejä.


*es - enemmän säpinää!