Tapahtuman ajankohta: 21.11.2021
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 27.10.2021 klo 19:08 (päivitetty 08.11.2021 klo 20:32)
Ikäraja: Ei ikärajaa

ES-kirjapiiri: Kerrostaloelämää

Hei kirjapiiriläiset!

*es -kirjapiiri kokoontuu seuraavan kerran sunnuntai 21.11. klo 15.00–17.00 ja siitä eteenpäinkin, jos siltä tuntuu.
Kokoontumispaikka on St. Urho’s Pub, Museokatu 10, Kansallismuseon takana. Kokoontumisessa noudatetaan ajankohdan vaatimia koronavirusrajoituksia.

Kirjoina on tällä kertaa Sandor Zsigmond Papp: Mitättömät elämät - transilvanialainen kertomus.

Kolmen eri ikäpolven kokemusmaailmaa rosoisesti kuvaava, freskomaisen väljä ja laaja, nimettömäksi jäävään romanialaiskaupunkiin sijoittuvat tunnelma- ja ihmiskuvat muistuttavat Itä-Saksan arkipäivää. Kerronnan perusidea toki toimii. Kuvauksen keskiössä ovat kerrostalo ja sen jatkuvasti vaihtuva asujaimisto. Elämän kirjo syntymästä kuolemaan ja hämäriksi jäävät väkivallanteot näyttäytyvät muistumina, kokemuksina ja naapureista esitettyinä kommentteina. Päähuomio kohdistuu Romanian omalaatuiseksi ja itsetietoiseksi kehittyneen sosialistisen diktatuurin vaiheisiin sekä vapautumisen yhä keskeneräiseen prosessiin Transilvaniassa aikaan ennen ja jälkeen Ceausescun kukistumisen.

Kirjapiiriin ei tarvitse ilmoittautua ja mukaan voi tulla keskustelemaan,
vaikkei olisi kirjaa lukenutkaan.

Tervetuloa!

Olen nyt muutaman vuoden päivittänyt näitä ES-kirjapiirin tapaamistietoa tänne FB:hen ja eurosinkut.net -sivulle. Nyt tarkoitukseni on lopettaa tämä päivittäminen. Voin tehdä viimeisen päivitykseni helmikuussa 2022. Toivottavasti löytyy jatkaja.
Tervieisin Jukka N.

Jukka
jukeno@yahoo.com
Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet