Tapahtuman ajankohta: 27.02.2022
Sijainti: Helsinki
Lisätty: 26.01.2022 klo 20:03
Ikäraja: Ei ikärajaa

ES-kirjapiiri: Elämää Napolissa

Hei kirjapiiriläiset!

*es -kirjapiiri kokoontuu helmikuun tapaamiseen sunnuntaina 27.2.2022 klo 15.00–17.00.
Kokoontumispaikka on St. Urho’s Pub, Museokatu 10, Kansallismuseon takana. Kokoontumisessa noudatetaan ajankohdan vaatimia koronavirusrajoituksia. Koronapassi mukaan (jos se on käytössä).

Kirjana on tällä kertaa Elena Ferrante: Aikuisten valheellinen elämä.

Teemoina ovat jälleen Napoli, naiseus, ruumillisuus ja luokkaerot. Giovanna, 12 vuotta, kuulee urallaan menestyneen isänsä vertaavan häntä Napolin rähjäisimmissä kortteleissa asuvaan siskoonsa. Hänet isä haluaa siivota pois elämästään, ja Giovanna loukkaantuneena isänsä itseensä kohdistamastaan halveksunnasta kiinnostuu tuosta tädistään ja hänen elämästään. Vahingossa isänsä puheet kuulllut tyttö kasvaa aikuiseksi ymmärtäen samalla vanhempiensa valheellisen elämän. Tapahtumien ja riitojen symbolina kiertää suvun jäsenten käsissä rannekoru kuin saappaat Pentti Haanpään Yhdeksän miehen saappaat -kirjassa. Kirjassa Napoli on seksistinen ja kahtiajakautunut.

Olen nyt muutaman vuoden päivittänyt näitä ES-kirjapiirin tapaamistietoa FB:hen ja eurosinkut.net -sivulle. Nyt tarkoitukseni on lopettaa tämä päivittäminen. Voin tehdä viimeisen päivitykseni helmikuussa 2022. Toivottavasti löytyy jatkaja.
Terveisin Jukka

Kirjapiiriin ei tarvitse ilmoittautua ja mukaan voi tulla keskustelemaan,
vaikkei olisi kirjaa lukenutkaan.

Tervetuloa!

Jukka
jukeno@yahoo.com

Lisätietoja:

Osallistujan ohjeet